Loading...
"Når jeg er gået ind i arbejdet for at udvikle projekt ”Gadeteater i Skolegården” skyldes det ene og alene, at alle børn fortjener at møde det professionelle teater. Det får de mulighed for, når vi kommer rundt med ”Gadeteater i Skolegården”. Her får de oplevelsen i uformelle rammer, hvor alle kan føle sig velkommen og så ovenikøbet med forestillinger, som ikke kræver forkundskaber, men giver både smil på læben, til tider et sug i maven og mulighed for refleksion – alene eller sammen med klassekammeraterne".
"Jeg er med i Gadeteater i Skolegården, fordi jeg mener at det levende teater er en vigtig del af børns kulturelle dannelse, og jeg vil gerne være med til at arbejde for, at der kommer mere teater ud til skoler og institutioner. Gadeteater giver børnene en herlig fællesoplevelse uden at det kræver hverken mørklægning eller stor scenografi. Det er en genre for alle aldre, som fanger de fleste børn, og har en spilletid, der er overkommelig for selv de mindste."
"At spille kvalitetsgadeteater for børn i deres egen skolegård, er en så indlysende god ide, at den vist ikke kræver nogen forklaring!”'
"Gadeteater går lige i hjertet med livsglæde, spontanitet, humor, vovemod og akrobatik, vækker latter, tårer, sug i maven og formidler fantasifulde og tankevækkende fortællinger, som rammer store og små. Den oplevelse fortjener alle børn, og derfor engagerer jeg mig i Teater i Skolegården."
Kunstnerisk og produktionsleder
Kommunikations- og
produktionsmedarbejder
Hent vedtægterne for Gadeteater i Skolegården her
Erfaringsopsamling fra Pilotprojektet 2019 kan downloades her
Initiativet til Gadeteater i skolegården blev taget af Zelis Niegaard, leder af Dan Size Fits All Productions ApS, der siden 2013 har stået bag Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler, sammen med lokal samarbejdpartner John Bøgelund Frederiksen, kulturchef først i Sønderborg og siden i Silkeborg Kommune.
Idéen var opstået undervejs i planlægning og afvikling af festivalerne med stor efterspørgsel fra publikum: Både lærere, forældre, skoleforvaltninger og børnene selv viste stor interesse for at få besøg på skolerne af gadekunstnerne.
Der var desuden hos initiativtagerne et ønske om at gøre en forskel i forhold til den sociale og geografiske ulige adgang til kulturoplevelser i Danmark – alle børn skal nemlig have mulighed for at møde kunstens verden og udvikle deres kreativitet og kulturforståelse.
Idéen blev i 2019 til virkelighed med en succes af et pilotprojekt, der blev afholdt som en parallelaktivitet til Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler. Her blev der i alt gennemført 39 forestillinger med tilhørende workshops for 20.500 børn i 5 kommuner med støtte fra Statens Kunstfond, Nordeas Lokalpulje, reklamebureauet MYRA og Hellerup Business Center.
Efter aflysning af skoleforestillinger i 2020 grundet corona-restriktioner, blev Foreningen Gadeteater i Skolegården i april 2021 stiftet med en ambition om at løfte projektet videre ud for at endnu flere børn og unge.